3+1 ötlet, ami felrázza a munkatársaidat!

Cégvezetőként már bizonyára Te is tapasztaltad, hogy némely kolléga, úgy viselkedik, mintha aludna: lassú, nem érti, amit mondasz, és folyton horkant, amikor valamire megkéred. Ők a medvék, mintha téli álmot aludnának, csak sajnos egész évben.

Hogyan motiváld a beosztottakat?

Ezek a munkatársak nagyon túlterheltté teszik a cégvezetőt, mert szinte mindent neki kell megcsinálnia, ha azt akarja, hogy az el legyen végezve. Ezért görcsösen ragaszkodik a feladatokhoz.

Pedig vannak tigrisek is. Ők azok, akik önállóan dolgoznak. Nem noszogatni kell őket, hanem maguktól kérik a feladatokat. Biztos vagyok benne, hogy nálad is dolgozik egy-kettő.

A többi pedig békésen szunyókál. Amíg nem szeded ráncba őket, addig mindig túlterhelt maradsz.

A jó hír viszont az, hogy a medvéket át lehet változtatni tigrisekké.

Valóban lehet egy medvét tigrissé nevelni?

Az emberek érző, gondolkodó lények, akikkel nem lehet gépek módjára bánni, különben fellázadnak. Rosszul viselik a változást, és ragaszkodnak a rossz szokásokhoz.

A kemény durva bánásmód elveszi a kedvüket, míg a túlzott szociális hozzáállást keményen kihasználják.

Íme néhány trükk, ami segíthet:

  1. Kedves határozottság. Mindig kedvesen szólj hozzájuk, ne légy türelmetlen, mogorva. Viszont ragaszkodj a szabályok betartásához. Nincs ellenvetés, magyarázkodás, igazolás.
  2. Figyelem. Adj nekik figyelmet, beszélgess el velük. (A figyelem növeli a hajlandóságot. Neked pedig nagy szükséged van arra, hogy minél nagyobb legyen a beosztottak munkára való hajlandósága.) Beszéljétek át az elért eredményeit, hogy mi az, amin javíthatna és adjon javaslatokat arra, hogy hogyan lehetne a tevékenységét gyorsabban és jobban elvégezni. Havonta ejtsd meg ezeket a beszélgetéseket.
  3. Célok. Adj célokat, amit egy aprósággal jutalmazol: mozijegy, fitness bérlet, vacsora a párjával stb. Célok nélkül a munka csak robot, amit muszáj elvégezni. Az emberek szeretnek játszani. Például: Ha elérjük az 500.000Ft-os árbevételt ebben a hónapban, akkor elmegyünk közösen bowling-ozni. Benne vagytok?
  4. Felelősség. Vond be őket! Csinálj heti, havi ötletelés napot, ahol megvitatjátok a problémákat, terveket, célokat és kigondoljátok a megoldást. A legjobb ötletet jutalmazd valami csekélységgel.

Rázd fel a csapatodat és érjétek el a lehető legjobb hónapot novemberben!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes