Ismerd meg a titokzatos összetevőt!

Elkezdődött a 2018-as év tele új fogadalmakkal és célokkal. Cégvezetőként még visszatekintesz a 2017-es évre, hogy mit sikerült elérni. Megdicséred a munkatársaidat és még némi bónuszt is juttatsz nekik.

Egy cégvezető elismeri a beosztottak elért eredményeit, de hajlamos saját magáról megfeledkezni. Az ember úgy van összerakva, hogy szomjazza a dicséretet és a méltatást bármit is csinál. A pénz, – mint jutalom – csak egy eszköz, de e mellé szükségünk van a gratulációra is.

Miért fontos Önmagunk elismerése?

Cégvezetőként gyakran kerülünk abba a hibába, hogy magunkon kívül mindenkinek méltányoljuk  a munkáját, csak éppen Önmagunkat felejtjük ki ebből.

Elértünk valamit, megoldottunk valamit és ….. semmi. Nincs befejezés. Ez felettébb rabolja az életerőnket!

Egy cél, feladat vagy kihívás elérése csak akkor tölt fel energiával, ha jár hozzá jutalom. Jutalom nélkül az üresség érzése hatalmasodhat el rajtunk.

Szerencsére amint tisztában vagyunk ennek a összefüggéseivel azonnal alkalmazni is tudjuk.

Hogyan zárd le a 2017-es évet, hogy az inspirálóan hasson Rád?

  1. Írj össze legalább 3 tulajdonságot, képességet, amiben az elmúlt évben javultál!
  2. Írd le a 2017-es évben elért 3 nagy sikeredet!
  3. Írd le, hogy az előző évben melyek voltak azok a projektek, amiket sikeresen befejeztél!
  4. Írj le 3 kihívást, amiket eredményesen megoldottál!
  5. Írd le, hogy szerinted mi volt a 2017-es éved legnagyobb eredménye!
  6. Ezútán olvasd végig a leírtakat és szóban vagy írásban ismerd el az éves munkádat!
  7. Majd jutalmazd meg magad valamivel! (Ez lehet egy forró csokoládé egy kellemes kávézóban, kisebb vagy nagyobb értékű vásárlás, masszázs, bármi, amit a 2017-es évben elért eredményeidért adsz magadnak.)

Ebből kiindulva a jövőben ne fukarkodjunk az elismerésekkel és dicséretekkel mind a munkatársaink, mind a magunk számára.

Ha ezzel végeztünk hatalmas energiával vethetjük bele magunkat a 2018-as év tervezésébe és a célok megvalósításba. Jó tervek nélkül bizonytalan egy épület kivitelezése. Hasonlóan a célok megvalósításához is szükséges egy gyakorlatias üzleti terv elkészítése. Következő díjmentes előadásomon megtudhatod, hogy mire figyelj az Üzleti Terv kialakításánál és hogyan valósítsd   meg!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes