Hogyan nyerd vissza az életenergiádat!

Végre itt vannak az ünnepek és cégvezetőként megpihenhetsz az otthon melegében, a családod körében. Ilyenkor érzed, hogy mennyire elfáradtál az egész éves hajtásban. Jól esik a semmit tevés a TV előtt. Ilyenkor van időd egy kicsit filmet nézni, olvasgatni, vagy játszani a gyerekekkel. Ezekben a napokban úgy érezheted, hogy bárcsak így maradna és ne kelljen januárban visszamenni a munkába a megannyi nehézség közé.

Mitől válhat egy személy kedvetlenné,  fáradttá?

Nemrég láttam egy kedves filmet a kitartásról, a szeretetről és a kudarcok megéléséről, abban volt egy érdekes mondat, ami egy 10 éves fiú szájából hangzott el:

“Mindennek célja van……Ha valaki elveszíti a célját az olyan, mintha elromlott volna.”

Részlet a “Leleményes Hugo” című filmből.

Pontosan. Egy céltalan ember fáradt, nemtörődöm és állandóan nehézségei vannak. Míg egy olyan személy, akinek céljai vannak még a legnehezebb körülményeket is képes mosolyogva átvészelni.

Tehát elmondhatjuk, hogy ahhoz, hogy valaki visszanyerje az életenergiáját újra fel kell élesztenie a régi céljait, vagy újakat találni helyettük, amik kellően inspirálják ahhoz, hogy ismét erőre kapjon.

Ha rendelkezünk célokkal, akkor az akadályokat is könnyebben vesszük, hiszen tudjuk, hogy egy cél attól értékes, hogy vannak korlátok, amik nehezítik a célba érést. Egy túl könnyen megvalósuló álom elveszíti az értékét.

Sajnos a túl sok akadály is elveheti a kedvünket a cél megvalósításától és lemondhatunk róla. A sok félrerakott, be nem teljesült álom ott lebeg a fejünk felett és meggátol az újabb célok kitűzésében. Ha szeretnénk újra erőre kapni, akkor végezzük el ezt a pár feladatot:

  • Írjuk össze az összes régi vágyunkat, álmunkat, célunkat.
  • Amik megvalósultak, azokat húzzuk ki saját magunk elismerésével.
  • Amik nem valósultak meg, ott vizsgáljuk meg az okokat és, hogy a cél most is releváns-e.  (Ez a cél még mindig fontos-e a megvalósulásunkhoz, vagy már idejét múlta.) Ha már nem aktuális akkor húzzuk ki ezeket is.
  • A maradék célokat élesszük fel újra. Tegyük be a tervezésünkbe és vizsgáljuk meg, hogy miként és mikorra valósulhatnának meg.
  • Nagyon fontos, hogy év közben többször vegyük elő ezeket a célokat és ragaszkodjunk ahhoz, hogy tegyünk meg lépéseket a megvalósításukhoz.

Hamarosan vége a 2017-es évnek. Cégvezetőként ideje összegyűjteni az elért sikereket, eredményeket, melyeket a különböző területeken elértünk. Érdemes a hibákat is átgondolni, hogy mit kellett volna másképp csinálnunk. Köszönjük meg mindenkinek, aki segíttette a sikereinket és bocsássunk meg azoknak, akik nem megfelelően bántak velünk.

Így valósítsd meg a céljaidat 2018-ban!

Nyissuk a 2018-as évet tiszta lappal, új tervekkel, célokkal.

Segítsünk a munkatársaknak is célokat kitűzni, hogy ők is visszanyerjék az életkedvüket. Valójában minden munkának, minden tevékenységnek van célja. Azért végezzük, mert valakinek szebbé, jobbá, könnyebbé tehetjük az életét.

Ha szeretnél még konkrétabb információkhoz jutni, hogy hogyan készítsd el a 2018-as üzleti tervedet és valósítsd meg a célokat csoportosan, akkor gyere el a következő díjmentes előadásomra!

EZÚTON KÍVÁNOK SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET 2018-ra!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes