Mitől lesz valaki a világ egyik leggazdagabb embere?

Az egyre szigorúbb adózási törvények és jogszabályok egyáltalán nem könnyítik meg az Óbudai vállalkozók életét. Állandóan sakkozni kell, hogy mit fizessenek ki, hogy mindenkinek jusson és az ÁFA is időben be legyen fizetve.

Mennyivel jobb lenne az élet, ha nem kellene szüntelenül aggódnunk a pénz miatt. Van egy-két fontos szempont, ami nagyon meghatározza, hogy a pénz kihez érkezik. Bill Gates tudna erről hosszasan beszélni, mint a világ egyik leggazdagabb embere.

Hogyan lehetünk még eredményesebbek?

Három nagyon fontos tényező szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.

Az első a “segítség”. Ha valami olyat árulunk, ami másoknak a segítségére lesz, amitől jobbá, szebbé, könnyebbé válik az életük, akkor máris nyert ügyünk van. Nézzük meg, hogy Bill Gates termékei mekkora segítséget nyújtanak az embereknek. Szinte el sem tudjuk képzelni az életet nélkülük, pláne egy vállalkozást.

A második nagyon fontos dolog az, hogy minél több emberhez eljuttassuk ezt a segítséget. A Microsoft termékeket, szolgáltatásokat több millióan használják szerte a világon.

A harmadik pedig az, hogy soha ne becsüljük alá a termékünket. Ha mindig mindent áron alul értékesítünk, akkor még ha, növekszik is az árbevételünk, közben teljesen csődbe megy a cégünk.

Trükkök a sikerhez

  1. Törekedjünk olyan termékekre, szolgáltatásokra, amik segítik mások életét. Pozicionáljuk a termékünket, hogy mitől jobb, értékesebb, mint más hasonló termékek, szolgáltatások.

 

  1. Készítsünk felméréseket az ügyfélcsoportunkkal, hogy meg tudjuk mi az, amire szükségük van, és mi az, ami fontos a számukra. Hirdessük minél nagyobb területen cégünket és szolgáltatásainkat a felmérésekből kiderült szavak segítségével, hogy kellő hatást érhessünk el. Kérjük profik támogatását a marketing kampányokhoz.

 

  1. Tudjuk, mennyire értékes a termékünk és ne adjuk áron alul! Ügyeljünk a minőségre, a profi kiszolgálásra és a határidők betartására, mert ezek is növelik a termékünk értékét. Ha kedvezményre kényszerülünk, akkor mindig kérjünk cserébe valamit: pld. e-mail címet, ajánlást, hírlevélre feliratkozást stb. Az állandó árengedmények, akciók értéktelenné teszik a termékeinket, szolgáltatásainkat. Valójában az emberek szeretik megfizetni valaminek az árát, ha az igazán jobbá teszi az életüket!

 

Íme egy ezzel kapcsolatos vicces történet, hogy ne becsüljük alá a szolgáltatásainkat és mindig kérjük el az ellenértékét:

 

“Egy ifjú ügyvéd tanonc panaszkodott egy öregebb kollégájának, hogy a barátai állandóan jogi ügyekben kérik a tanácsait. Ő pedig minden ellenszolgáltatás kérése nélkül készségesen vállaszól. Viszi az idejét, de pénzt nem hoz a konyhára. Mit tegyen?

Az idősebb kolléga így válaszolt: Én a helyedben azt csinálnám, hogy továbbra is válaszolnék mindenkinek, utána néznék a paragrafusoknak, ha szükséges, majd pedig kiszámláznám a felhasznált óradíjat és postán elküldeném a számlákat az érintetteknek.

Ez nagyon tetszett az ifjú ügyvédnek. Azonnal ki is próbálta. A pénzek szépen folytak be, akik meg nem szívesen fizettek, azok meg leszoktak az állandó kérdezésről. Egy nap, mikor a postára ment, hogy feladja az újabb számlákat, elhozta a saját postáját is, köztük az idősebb ügyvéd számláját tartalmazó borítékkal.”

Bónusz tipp: A rendezett, tiszta helyiségek, a jól ápolt, profi kinézetű személyzet 500 százalékkal is megemelhetik az árbevételt! Ha profik vagyunk a szakmánkban, tűnjünk is annak!

 

Ha tetszett kövess a Facebook-on is!

 

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes