Mit tegyél, hogy végre kikerülj a mókuskerékből?

Gyakran 10-12 órát is dolgozol, van, hogy még többet is, mégsem halad a cég egyről a kettőre. Kellene még egy kolléga, vagy egy asszisztens, de egyenlőre nem tudod megfizetni. Állandóan versenyt futsz az idővel és rendszerint alul maradsz.

Ezzel a problémával nem vagy egyedül. Sok vállalkozó kerül ebbe a helyzetbe, ami nem az ő hibájuk. Ráadásul nincs rá jó megoldás. Ami mégis megoldást jelenthetne, az az egyetlen dolog is elérhetetlen az IDŐ és PÉNZ hiány miatt. A használható megfejtés a következő lenne:

  • a szervezeti tevékenységek és folyamatok áttekintése és optimalizálása,
  • és a részletes folyamat leírások.

Hogyan oldjuk meg mégis a lehetetlent?

Sajnos ezek elvégzése csak híú ábránd marad, mivel jogos a kérdés: “kinek van erre ideje?”. Teljesen megértem, hogy ez abszolúte kivitelezhetetlen.

Valahogy mégis túl kell élnünk ezt az időszakot és egy szinttel feljebb verekedni magunkat, ahol már legalább arra lesz időnk, hogy betanítsunk néhány megbízható munkatársat és delegáljunk a tengernyi feladatunkból.

Sok cégvezető próbál bevezetni ilyenkor vállalatirányítási, vagy CRM rendszereket, hogy megkönnyítse az életét, azonban előfordul, hogy nagyobb zűrzavart okoznak, mivel senki sem tudja azokat megfelelően használni.

Ne keseredj el, hiszen sokan keresztül mentek már ezeken a nehézségeken és sikerült felülkerekedniük rajta. Valójában a különleges ismeretek és a technikai tudás és háttér csak 10%-ban járul hozzá egy sikeres cég működéséhez. A többi 90%-ot az emberekkel kapcsolatos képességek adják ki.

Ezek az adottságok a következők lehetnek:

  • Mennyire szereted az embereket?
  • Mennyire törődsz az egyénekkel?
  • Meg tudsz hallgatni másokat, anélkül, hogy ítélkeznél?
  • Mennyire vagy türelmes?
  • Mennyire bízol mások képességeiben?
  • Mennyire tudod a magad oldalára állítani az embereket?
  • Mennyire tudsz személyeket motiválni?
  • Mennyire bíznak meg benned mások?

Miért nem működik a cég nélküled?

Ezek a képességek elsajátíthatóak és fejleszthetőek. Természetesen ez még mind nem elég, hiszen, ha elég lenne, akkor bárki, aki elsajátította valamelyik tulajdonságot, máris bármit elérhetett volna. De, ez nem ilyen egyszerű! Hiányzik még egy roppant fontos összetevő: mégpedig Te magad.

Te vagy az, aki hajtja a szekeret. A Te képességeid, hajtóerőd viszi előre a céget. Amint hosszabb szabadságra mész félő, hogy összeomlik az egész. A Te erőd és személyiséged tartja egyben a vállalkozást.

Minden gondolatod, tetted és idegszálad hajt, visz egyre előre. Nem kérdezel, nem panaszkodsz, nem hibáztatsz, nincs időd ezekre. Feltétel nélkül bízol magadban, mert bíznod szükséges.

Ez az erő, ez a bízalom hiányzik a munkatársaidból. Kétségeik vannak az első perctől kezdve, amint munkába álltak: Vajon jó ez a munkahely nekem? Megfelel-e ez nekem? Elég jó leszek-e én itt?

Valóban szükség van PR tevékenységre a cégen belül?

Ha egy személy bizonytalan az nagyon sok energiáját felemészti és nem marad erő a munkájára. Ráadásul a negatív gondolatok hamar társra találnak egy csoporton belül és hamarosan beindulnak a pletykák, amik tovább erősítik a kételyeket.

Ilyenkor szükséges, hogy a vezető jó PR szakemberré válljon. A cége és saját jóhírét kell hirdetnie a munkatársak körében, eloszlatva ezzel a pletykákat és aggályokat. A PR tevékenységek célja, hogy a szervezet és a környezete között a vélemény és a viselkedés befolyásolásával kölcsönös megértést, jóakaratot, és támogatást építsen és tartson fenn.

Ehhez tudatnia kell a beosztottakkal az alábbiakat:

  1. A cég jó hírét, eredményeit és hosszútávú céljait.
  2. A vezető/vezetők igazságos hozzáállását a munkatársakhoz. Jutalmazza a jó munkát és elmarasztalja a rossz teljesítéseket. Viszont mindig ad lehetőséget a javulásra.
  3. A lefektetett céges szabályokat, hogy az emberek tudják, hogy mihez tartsák magukat.
  4. A karrier lehetőséget azoknak, akik fejlődni szeretnének.
  5. A jutalmazási rendszert a jó eredmények elérése esetén.
  6. Hogy a lehető legjobb helyen vannak itt.
  7. Hogy a  cég megbecsülést, biztonságot, normális légkört, támogatást, segítséget és elismerést stb. nyújt a munkatársaknak. Cserébe felelősségteljes és eredményes munkát, őszinteséget, pontosságot és együttműködést vár el.

Havi egy PR megnyilvánulás csodákra képes a csoportok teljesítményében. Legközelebb mielőtt kedvünk támadna leordítani a munkatársak fejét inkább probálkozzunk meg egy PR beszéddel. Elképzelhető, hogy látványosabb lesz a javulás.

Ne keseredjünk el az idő és pénz hiány miatt. Állítsuk a magunk oldalára a munkatársakat és vészeljük át a segítségükkel ezt az időszakot. Amint eredményesebbek lesznek a beosztottaink máris nagyobb a lehetőségünk, hogy több minőségi ügyfelet szerezzünk, akikkel kevés a gond és jól fizetnek. Ezzel máris át tudunk lendülni a következő szakaszba, ahol már lesz időnk a szervezeti folyamatok rendszerezésére és optimalizálására.

Ha tetszett az írás oszd meg másokkal is!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes