Szenzációs trükk ami javít a beosztottak hozzáállásán

Cégvezetőként gyakran álmodozol arról, hogy végre nyugodtan mehess nyaralni. Szeretnéd, ha végre nem kellene attól rettegned, hogy mire fogsz hazaérni. Vagy milyen jó lenne, ha nem kellene a pihenés ideje alatt is végig a telefonon lógnod, hogy instrukciókat adj a munkatársaknak.

Gondoltál már arra, hogy milyen nagyszerű lenne, ha a beosztottaid önállóbban tudnának dolgozni és valahogy nagyobb lenne bennük a a cég iránti akarás? Hogy ha egy kicsit áthatná őket a tulajdonosi szemlélet?

Hogyan tedd a munkatársakat önállóbbá?

Pedig Te aztán mindent megteszel a kedvükért, elnézed a hibáikat, támogatod a családjukat és minden hónapban pontosan megkapják a fizetésüket. Igyekszel juttatásokat is adni nekik. Mégis azt tapasztalod, hogy az eredmények nem javulnak, mindig mindenben neked kell döntened és neked kell rendbe tenned.

Gondolkoztál már azon, hogy valójában az ő munkájukat végzed, amiért a fizetésüket kapják tőled?

Valóban van hatásos módszer?

Nem kell ebbe belenyugodnod, hiszen ezen is tudsz változtatni. Nagyon sok sikeres cég működik a világban, ahol a munkatársak önállóbbak és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy jó irányba mozdítsák el a dolgokat.

Ezt Te is megteheted.

2 hatásos lépés az önállóbb munkatársakért

A legelső az, hogy közös nevezőre hozod a gondolkodásukat a cég a céljaival, munkájával.

Például, ha egy pékséged van, akkor a cég célja az lehetne, hogy “Hozzájuttatni az embereket egy finom, gusztusos és egészséges pékáruhoz, amivel jól indulhat a napjuk, vagy bármely napszakban elfogyasztva kellő energiához jutnak.”

Ezt a célt ismerteted a kollégákkal és megbeszélitek, hogy ők személyenként hogyan és mivel tudnának hozzájárulni ahhoz, hogy ez a cél megvalósuljon.

Ez a fajta gondolkodás máris kiüti azt az elképzelést, hogy a munka egy robot, aminek semmi értelme és csak a fizetésért kell dolgozni. Nem, egyáltalán nem a fizetésért kell dolgozni. Sokkal inkább egy célért. Ha ez a cél jó, akkor érdemes érte dolgozni. Ha az embereid elfogadják és a magukénak tudják ezt a célt, akkor ez egy motiváló erőként fog rájuk hatni, és minden tőlük telhetőt megtesznek a megvalósulásáért. Megváltozik a hozzáállásuk. A jó munka eredménye, pedig a megnövekedett árbevétel lesz.

Ha a beosztottaid csakis a pénzért dolgoznak, akkor itt az idő, hogy megválj tőlük és keress olyanokat, akik veled együtt szeretnék megvalósítani ezt a célt.

A következő lépés a szabályok lefektetése. Ha nincsenek szabályok, akkor senki nem mer semmit sem csinálni, mert nem tudja, hogy mit szabad és mit nem. Fektesd le, hogy mi az, amit elvársz tőlük, mi az, amit mindenképpen meg kell csinálniuk és azt is mutasd meg nekik, hogy mi az, amit tilos megtenniük. Így védve vannak és máris  tudják, hogy merre haladjanak. Sokkal magabiztosabban fogják végezni a munkájukat. A magabiztosság önállóbbá teszi őket.

Mutass jó példát!

Arra figyelj, hogy légy következetes. Ha meghoztál egy szabályt, akkor azt tartasd be, különben elveszted a hiteledet. A szabályok betartásánál ügyelj arra, hogy ezek rád is vonatkoznak. Ne húzd ki magad alóluk. Például, ha az követelmény, hogy a munkaidő fél 9-től 5-ig tart, akkor te is legyél ott fél 9-kor.

Könnyítsd meg az életed azzal, hogy a munkatársaid önállóban dolgoznak! Ha szeretnél többet megtudni, hogy vezetőként hogyan kommunikálj még hatásosabban, akkor töltsd le az erről szóló tanulmányomat itt!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes